Cursuri
Potecă pe mare

Pe locuri, fiți gata, scrieți!

Deblocarea creativității subconștiente prin speedwriting.
Intensive creative workout: 12 ore de antrenament!

ediția a doua 20-22 Mai 2022

Te invit într-o excursie online de o lună de zile în care să îți descoperi potențialul creativ prin intermediul speedwriting.

Ce este speedwriting?

După cum sugerează și numele, Speedwriting este o tehnică inedită care presupune scrierea contracronometru. I se mai spune și streams of consciousness / free flow / free writing. Este o tehnică extrem de rapidă și eficientă, fiind folosită în diverse terapii (psihodrama, dramaterapie, psihoterapie, etc.) deoarece activează creativitatea la nivel de subconștient.

Inamicul nr 1 al creativității este mintea conștientă. De cele mai multe ori ne simțim blocați și ni se pare că nu putem scrie sau crea, pe motiv că nu avem talent sau inspirație.  Ceea ce este complet fals.

Unul din cele mai mari mituri cu privire la creativitate este acela că nu avem talent sau inspirație. Dar atât talentul cât și inspirația vin dinăuntrul nostru!

De fapt, nu putem crea din pricina Criticului interior.

Criticul interior (mintea conștientă) este cea care ne spune că nu avem inspirație sau că nu suntem suficient de creativi. Însă adevărul este că oricine are acces la creativitate!

Câteva din lucrurile minunate pe care le vei învăța în cadrul cursului:

✅ cum să depășești writer's block
✅ cum să ai curaj să îți exprimi emoțiile
✅ un spațiu safe de exprimare a emoțiilor
✅ îți vei descoperi potențialul creativ ce zace în tine și de care poate nici măcar nu ești conștient
✅ curaj și încredere în tine
✅ feedback asupra textelor scrise
✅ grup suport/peer group review
✅ tehnici noi de scriere
✅ multiple exerciții de creativitate
✅ inspirație și idei noi
✅ ușurință ți fluență în scris
✅ jocuri de autocunoaștere și improvizație
✅ capacitatea de a scrie mult mai organic și autentic
✅ vei dobândi o nouă perspectivă asupra procesului creativ
✅ vei învăța cum să îți folosești emoțiile în mod constructiv și creativ
✅ cum să scrii pornind de la emoționalitatea ta folosindu-ți propriile resurse

Sună minunat!

Dacă vrei să Descoperi și tu imensul potențial creativ care zace în tine, te aștept cu drag la curs!

Îți garantez că te vei suprinde și vei fi uluit de ce poate ieși din tine în mai puțin de 5 minute pe ceas!

Cursul este adresat tuturor celor care doresc să își redescopere creativitatea și resursele interne.

Nu ai nevoie de nici un fel de pregătire sau background de scris. Cursul este adresat tuturor, indiferent de background sau vârstă.

Despre mine

Sunt scriitor și trainer de scriere creativă. Scriu de peste douăzeci de ani. Am scris atât ficțiune, cât și eseistică, non-ficțiune, poezie, proză scurtă, teatru, povești pentru copii. Dacă aș spune că scrisul face parte din mine ar fi clișeic și pleonastic. Pentru mine scrisul este o posibilitate de viață. Este ca o a doua viață. Este acel loc unde scap de norme și convenții, unde mă las liberă, unde îmi creez lumea mea, unde mă confrunt cu mine, unde îmi dansez traumele și fricile, dar și cele mai ascunse și nebunești vise. Cred în puterea terapeutică a scrisului și tocmai de aceea vreau să ajut și alți oameni să se redescopere prin intermediul său.

Tab content
Tab content
Tab content

Scrieri ale participanților:

Recenzii ale participanților:

Detalii tehnice importante

Cursul se va desfășura online, pe platforma Zoom.

Programul este următorul:
Vineri: 18–21
Sâmbăta: 10-13 - creative workout 1
                  13 - 14 - coffee break
                  14 - 17 - creative workout 2
Duminică: 10 - 13  

Prețul este următorul:
Abonament 1 zi (Vineri): 33 euro
Abonament 2 zile (Vineri + Sâmbătă): 66 euro
Abonament 3 zile (Vineri + Sâmbătă + Duminică): 99 euro

!Cei care au mai participat la alte cursuri de scris Potecă pe Mare, beneficiază de 10% discount.

Sună minunat!

Dacă vrei să Descoperi și tu imensul potențial creativ care zace în tine, te aștept cu drag la curs!

Îți garantez că te vei suprinde și vei fi uluit de ce poate ieși din tine în mai puțin de 5 minute pe ceas!

Cursul este adresat tuturor celor care doresc să își redescopere creativitatea și resursele interne.

Nu ai nevoie de nici un fel de pregătire sau background de scris. Cursul este adresat tuturor, indiferent de background sau vârstă.

Ghidul tău spiritual în această călătorie:

Salut, numele meu este Livia, am 33 de ani, sunt scriitor, artist vizual, critic de teatru și mentor de practici spirituale prin artă și dramaterapie. Scriu de la vârsta de zece ani și îmi pun întrebări de când m-am născut. Nu am știut dintotdeauna ce vreau să fac în viață, însă viața m-a purtat în niște cotloane și bezne care m-au ajutat să îmi conștientizez lumina și calea. Am experimentat multe practici spirituale care să mă ajute să mă caut, să mă descopăr, să mă găsesc, să mă accept, dar cel mai important, să mă iubesc. 

Călătoria mea spirituală a început în urmă cu 5 ani, când am plecat singură în Bali în speranța de a mă întoarce un om Nou, fără nici un fel de probleme. Evident că nu a fost așa și ca orice călătorie inițiatică, nu se termină niciodată. Am înțeles că nu trebuie să caut un răspuns, fiindcă nu există un răspuns, ci multiple, așa cum nu există o singură lume sau realitate, ci numeroase. În decursul acestor ani am experimentat practici de vindecare care mai de care mai diverse:  yin yoga, aerial yoga, meditație hopono pono, meditație theta healing, access bars, dans ecstatic, reiki, cristale, tarot, vedere intuitivă, 5 rhythms, terapie cu îngeri, etc. 

Am obținut și niște certificări în acest sens (theta healing începător și avansat), practician access bars și altele. Însă cel mai important lucru pe care l-am învățat a fost să caut invizibilul și lumina din mine și să-i ajut și pe alții să le găsească.

Ca artist, m-a interesat dintotdeauna să înfățișez invizibilul. Ceea ce se ascunde în spatele a ceea ce se vede. Doar că acum ce se vede nu prea mai ascunde nimic. Și asta mă neliniștește. Mă neliniștește că acel tremur lăuntric, acel strigăt munchian e din ce în ce mai adormit. Sau mai rău, este negat și ascuns sub mii de filtre în numele unei fericiri photoshopate. 

Mă sperie ca nu mai avem curaj să fim, ascunzându-ne în spatele unor ecrane în care suntem orice mai puțin cine suntem. Mă sperie că orbecăim disperați în căutarea lucrurilor vizibile, uitând total de invizibilul din noi. Mă sperie că după atâtea milenii de evoluție, cea mai mare motivație a omului a rămas să facă bani și să devină faimos. Mă sperie că oricine poate să devină expert în orice dacă descarcă nu știu ce ghid și face un curs de numai 99 dolari, redus de la 499, doar luna asta. Mă sperie că nu mai iubim de frică să nu fim înșelați/abandonați/luați în freză din nou. Ca și cum nu ai mai mânca niciodată pentru că ți-a fost odată rău și ai vomitat. Mă sperie că luăm sacrul în derâdere, dar în același timp ne luăm pe noi atât de în serios. Mă sperie omul care nu mai e om, bestializându-se din proprie plăcere, în numele unei libertăți democratice. 

Dar să nu devin melodramatică. Cândva, cineva mi-a spus că sunt ceea ce creez. Nu am înțeles pe deplin atunci. Acum știu că a crea înseammă a fi. Și că fiecare om are puterea de a-și crea propria realitate.