Pe locuri, fiţi gata, scrieţi!

ce ai face dacă ai putea schimba un singur lucru în lume?

Se zice că răul e ca un uriaş fără cap pe care îl simţi, dar nu-l vezi întotdeauna. Bine, nu ştiu dacă se spune sau pur şi simplu eu am spus-o acum.

Din canalul de scurgere al lumii curge mult rău şi stau să mă întreb de unde vine. De unde vine atâta rău? Şi ce poţi face în privinţa lui? Te închizi în tine cu faţa spre exterior? Sau, aşa cum împart tipii femeile în bunăciuni şi nebunăciuni, împarţi şi tu răul în rău rău şi rău mai puţin rău?

Teoretic ştii ce e răul, ţi se zice de mic că dacă faci ceva rău vei fi pedepsit şi cu toate astea pare că lecţia răului nu se învaţă niciodată. Răul curge nestingherit, ca o chiuvetă obosită.

Toţi cunoaştem răul şi toţi continuăm să-l facem. Ne luăm aparate de aer condiţionat, cumpărăm plastic, poluăm aer, mări şi oceane întregi, lăsăm munţi de gunoi în urma noastră. Da, ne pasă de mediu. Poate chiar reciclăm sau mergem cu punguţe de bumbac la Mega. Poate mergem cu bicicleta. Şi consumăm numai alimente bio sau produse locale. Dar parcă ni se face poftă şi de nişte burger cu vită omorâtă, shaorma cu pui decapitaţi pe bandă ori de nişte dulciuri trash cu ulei de palmier.

Ce contează că pădurile sunt defrişate spre a se produce ulei de palmier sau mobilă Ikea? Doar nu eu defrişez pădurile. Şi ce dacă îmi iau aer condiţionat? Doar nu din cauză că iau eu un aparat de aer condiţionat amărât ajunge aerul de cincizeci de grade. Ce dacă arunc zece saci de gunoi cu plastic pe lună sau arunc şi eu paharul de bere în mare? Nu de la mine mor peştii.

E foarte simplu să spunem că răul e în altă parte, nu la noi. Doar la asta ne pricepem cel mai bine. Să arătăm cu degetul şi să zicem ia uite şi la nesimţitu ăla. Dar ce facem noi în viaţa de zi cu zi spre a opri răul? Spre o lume mai bună, mai caldă, mai frumoasă?

Cum ar fi ca răul să fie limitat în timp? Cum ar fi ca orice acţiune rea să nu dureze mai mult de două minute? Ca în cazul hormonilor de stres, care se pare că supravieţuiesc în corp circa 2 minute, dacă nu sunt alimentaţi.

Asta ar putea fi o soluţie fiindcă din start n-ar mai fi posibile războaiele. Poate s-ar putea schimba lumea dacă fiecare ar strânge tare din ochi şi ar îndura o durere cruntă timp de două minute, dar după totul ar fi chill.

Dacă aş putea schimba un singur lucru în lume, aş face un device pe post de obstacol al răului, un fel de chestie care te scanează pe dinăuntru şi nu te lasă să faci rău. La pachet cu o zgardă anti gânduri negative.

Aş face din lume un loc super, aparte în care toţi oamenii râd în hohote până se ridică în aer şi plutesc de fericire, ca-n Mary Poppins.

Dacă ai putea schimba un singur lucru în lume, tu ce ai schimba?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.