Pe locuri, fiţi gata, scrieţi!

Creative writing challenge#1: Ce superputere ai?

De curând am inițiat o platformă live pe pagina mea de instagram, Pe locuri, fiți gata, scrieți, prin care mi-am propus să stimulez potențialul creativ al oamenilor prin diferite jocuri de scris. Am avut o mare bucurie să văd cât de deschiși și de entuziasmați au fost oamenii la această inițiativă și de asemenea, cât de mult i-a ajutat un astfel de demers și ce chestii mișto au ieșit prin aceste exerciții creative. De aceea, am considerat că acest proiect ar merita dezvoltat și transformat într-o comunitate de oameni creativi care se sprijină și se susțin reciproc. În acest sens, am decis ca în fiecare weekend, aceste mini joculețe de scriere creativă să aibă și o finalitate, anume promovarea acestui talent ascuns din fiecare. Așa încât în fiecare duminică, m-am hotărât să organizez un concurs de scriere creativă bazat pe o anumită provocare.

Provocarea de săptămână trecută a fost: “ dacă m-aș trezi mâine cu o super putere, aș…”.
Fiindcă am primit foarte multe texte și mi-a fost greu să aleg și de asemenea, nici nu sunt partizana unui singur “câștigător”, deoarece consider că fiecare are frumusețea și unicitatea lui, am ales trei texte finaliste, pe care vă invit să le descoperiți mai jos.

Dacă m-aș trezi mâine cu o super putere aș zbura peste tot prin lume. M-aș îndrăgosti din nou de mine, îndrăgostindu-mă de cer și de ploaie, de toți oamenii pe care îi întâlnesc. Dacă aș avea o super putere, aș vreau să fiu eu super puterea mea. Eu să-mi construiesc aripile cu care să zbor și tot eu să-mi suflu vântul care mă va duce departe. Aș vrea să iubesc atât de mult încât să salvez lumea cu iubirea mea, asta să-mi fie super puterea.

Dacă m-aș trezi cu o super putere mâine, ea ar fi faptul că ochii mi s-au deschis iar, că am încă o zi la dispoziție să cresc, să iubesc.

Aș vrea să am puterea să mă iert pentru toate pe care nu mi le-am iertat. Ar fi super…puterea mea. Aș vindeca oamenii de tristețe fără să uite de ea, asta ar fi ..puterea mea.

M-aș transforma în libelule ca să zbor din plantă-n-plantă, dar nu ca un fluture, nu, căci super puterea mea ar fi ..eternă.

Anastasia

Dacă m-aș trezi mâine cu o super putere aș inventa cuvinte, cuvinte care să-mi cuprindă în întregime inima și sufletul, mintea și călcâiul și nu aș mai folosi expresii uzate, de toți recitate, fără de personalitatea-mi marcate.

Dacă m-aș trezi mâine cu o super putere, aș bea un pahar cu apă

mi-aș inunda creierii în h20

să-i las să respire fluidul crescând

să nu mai gândească la lumea, paradis pierdut

Amanda

Dacă m-aș trezi mâine cu o super putere aș …

aș da frâu atâtor gânduri prizoniere

aș priviri păsările

și-aș zbura cu ele…

m-aș opri în loc în mijlocul trecerii și

m-aș odihni

aș lua frâiele lumii și le-aș descâlci

aș greși…

și iar aș greși…

ți-aș spune “te iubesc”

pentru că îmi place cum sună

aș zâmbi în mijloc de furtună

aș asculta ce muții vor să ne spună

aș implora soarele

să nu apună…

iar la ceas de seară

umbrită de-o răcoare pustie

aș pune toate astea pe hârtie

realizând că n-ai nevoie de o super putere

ca să te visezi înconjurat de stele

Nicolae Sara Maria

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.